Welcome to Permataku Insyirah

This blog..

All About My Little cute Baby..N..Family

All About My Little cute Baby..N..Family

Aina Atiqah Insyirah

Buah Hati Mama 'N' Abah

Friday, July 16, 2010

Friday, July 9, 2010

Aina Mate Beso

Wahaha..besonye mate...Aina tengok ape tu?...tgk abah oo..muah! cyg Aina lah.hihi

Sunday, July 4, 2010

Tanggal 040710

Hari ini..tanggal 4 Julai 2010..genap lah umo aina 6bulan..diam tak diam..sedar tak sedar dh 6bulan sayang mama ni yea..aina sekarang dh laju..habis seluruh ruang tamu (dapur lom pegi) di jelajahnye.. hihih..baru belajar2 nk merangkak pulak sekarang ni..nanti klau dh pandai merangkak lagi la jauh di jelajah..tak sabar nk tgu aina bertatih..mesti best! hehe..

Friday, June 18, 2010

Mama n Maklang



Aina Comel hihi..


Mentari court

Ni mase aina n family g umh fisa kt mentari court pj..

Senyum ckit fisa..

Hai fisa..aina nk kawan ngan fisa blh tak??jom p maen nk?hehehe..

Thursday, June 17, 2010

Eh!Eh!Sape Nih?!!


Sape lagi klau bukan aina hehehe..cute tak sy??Alahai..bestnye balik uj..dapat maen ngan adik jamilah..nak ajak mama ngan abah blk lg lah..huhhu..

Cousin Aina..

Yang sedang tido lena ni..cousin aina nama die.. Maulana Sayyidah Fatin Jamilah..


Bye Mokde n Maklang..

Mokde ngan maklang tak puas lg maen ngan aina yea..hihihi..nanti aina blk uj lg yea..tungguuuu!!

Aina n Tokciknye..

Sukenye die dapat tokciknye tu..ni gambar mase kat lcct nk blk sarawak selepas 1 mgu duk phg..huhu..

Wednesday, June 2, 2010

Ni Mase Kenduri..


Gambo ni mase kenduri abah n umi abg icad n kak ecah..mane makcu aina ni yek?? ade tak lam gambr tu..kecik sgt la gmbr xnpk..heheheh..

Dulu-dulu punye..

Yang ni..mok-mok sedare aina..eh!eh! mama aina pn ade la..
yang depan skali tu mak andok aina..

Pak Tam Aina..



Ni yang control macho ni Pik Tam aina..name die..Mahathir b. Mansor

Pak Anjang Aina



Nyelik jap..hahaha..Yang hensem ni Pak anjang aina..namenye Ahmad Yusri b. Mansor

Red Berry 'N' Bebey..


Hermm...Red berry ade..Bebey pn ader..nk maen yg mane satu ni yea?? men dua2 je lah hehe..

Go Aina go!!


Iyyyaaahhhh..Aina nk laju lah abah.. jgn la thn aina..

Lame lagi ker..


Hermm...busannye tgu mama..lame lg ker mama nih..aina nk p jalan2 tempat laen lg nih..

Hah! ape Tu??

Waaahhhh!!...beznyee tempat nih..!Nti nak ajak abah ngan mama dtg cni selalu lah hehe..

Hermm..aina..aina..



eh! eh! bang!..bang!..letak betul2 gambar sy ni..nanti jatuh lak sy nti..hehe..tu..tu kat atas tu nk tercabut dh tu..

Alahai..glemernye..!!


Alahai..sayang mama nih..gelemernye die..masuk majalah ekk..!! heheh.. Majalah ni edisi terhad tau! tak terdapat kat mane2 kedai..keluaran khas untuk mama n abah aina jer..heheh..

Aina suke hati..



Aina oh aina..

Thursday, May 27, 2010

Saturday, May 22, 2010

Aina Main2..

video

Rindu Serindu Rindunye..


This is my lovely cousin alg n cute baby nafisa..miss u all..

Cutenye Fisha..


alahai cutenye fisha ni...bila la aina leh jumpe ngan fisha yea??hihi..sori ye fisha aina colek pic fisha dr fb babah fisha hehehe...

Aina vs Red Berry

video

Aina Awal Pagi..







Ni aina yg baru bangun dari tidur..pantang sungguh sejak2 dh terer ni kan..asyik nk nerap jer..hihhii...

Aina dengan Red Berry nye..

video

Friday, May 21, 2010

Tokcik Aina..

Haiii tokcik!!!...ooo tokcik gi mandi air terjun tak ajok aina yea!!...huhhuhu...nak ikut!!nk ikut!!..bile tokcik nk bawak aina gi jenjalan..hiihhi...

Datuk N Nenek..

This is my lovely grandpa n grandma..eh!eh! datuk ngan nenek makan piza jugak..bestnye!!.. nanti aina dh besar aina nak tuntut piza gak la ngan abah hihihii...

Atok N Pak Chek


Yumm..yummy!!!..dapnye pizza..ni mase atok n pak chek dtg sarawak..abah blanje pizza..rugi mokde ngan maklang xikut..klau tak dpt makan piza free..hihiih..
Tengok pak chek te..senyum lebor jer dpt mkn pizza.. atok lak sopan2 jer mkn..tp abih gek 2 keping hahaah..

Family Abg Icad

Hermm..bestnye..jalan2..ni gambar Abah ngan Umi abg Icad n kak Ecah mase dtg sarawak.. mase ni aina lom kuar lg..hihhii..tp aina pn ikut jenjalan gak mase tu..tak sabar nk jumpe abg icad n kak ecah..aina nk ajak lumba lari..sape menang mintak maklang ngan mokde belanje..gi mkn2.. kih..kih..kih..

Maklang Aina


Yang ni pulak maklang Aina..hai maklang..gambar maklang pun Aina letak gak..hihii..alaa aina tau kalau aina tak letak gambar maklang nti maklang jeless sbb gambar mokde ade..mane bleh gambar maklang xde kan..hihihi...
Paklang..mane paklang..??heheeh..nak mintak maklang ngan paklang dukung aina hihii...meh la dtg sarawak...klau tgu aina balik pahang nti aina dh pandai jalan..xdpt dukung lagi dah..nti maklang nk ambik jer aina lari2 hihihi...
maklang nak k ep cee....??!!

Mokde aina

Hai mokde..jangan marah ye Aina letak gambar mokde kat sini...pokde mane pokde??..bila la Aina leh jumpe ngan pokde ni..??hihih..
Mokde bila nak datang tengok Aina kt Sarawak??Aina dah terer niarap skrg ni...rugi mokde tak tengok..pantang baring mesti terguling-guling..berpusing-pusing 180darjah hahah..igt nk pusing sampe 360darjah tapi sokmo takdan sbb mama / abah kacau hihihi...

Abah N Mama Aina..



Ni gambar abah n mama Aina..hihii..gambar dolo2...cari gambar terkini tak jumpe..gambar ni jer yg ader..ni pun cilok dari photo fb maklang aina..hihihi..tak kisoh la..janji ader...hihii..

Insyirah Permataku


Alahai cutenye syg mama nih..hihihih..nih gambar die mase umo 4 bulan..gambar kt mane ek..? mama pun tak tau..hihihi..tetibe jer ader dalam laptop mama..ni mesti abahdie yg ambik gambar ni..
Takde ke sape2 yang nak join aina kt cni hihihi.. mokde ke pokde ke..maklang ke paklang ke..tokcik ke..moh ler join..baru abah aina sorg jer nih..tak best la..ramai2 baru best..hihi..
Emm..bila la aina nk balik pahang yea...??nk jumpa atok..abg icad n kak ecah hihihi...

Wednesday, May 5, 2010

Alahai cyg mama..

Nape aina xnak tido lak mlm ni....panas yea..puas mama pujuk..semua xkena..tido kt ruang tamu xnk..bwk dlm bilik pn xnk..nasib la ade abah die yg pujuk..aina..aina..nasib baik mlm ni abah die sabar ngan karenah aina..kul 12 lbh kot baru aina tido..cian ank mama..xpe..mama ngan abah phm.. aina kan nk membesar skrg ni..mama ngan abah akan tetap sabar yea..cyg aina tau!muah!

Aina dah 4 bulan...

Hari ni..04.05.2010 genap umur aina 4 bulan..dah makin besar anak mama ni ye..hari isnin nanti 10.05.2010 aina gi klinik lagi..
Dah 3 bulan berturut2 aina gi klinik kena cucuk huhu..cian cyg mama biasa la baby kan..rasanya utk bulan ke 4 ni xkena kot..masa mula2 bwk aina gi klinik dulu takut gak aina demam pas kena cucuk sbb slalu dgr baby slalu demam pas kena cucuk tp alhamdulillah la..aina ok..mcm ni la anak mama kuat dan sihat hihihi...
Ari2 last timbang berat aina dh 5.1kg..hari isnin ni nanti xtau la lg berapa beratnye naik..setakat ni cyg mama ni xbyk meragam..baik jer..hrp2 ok la sb slalu gak dgr baby klau nk beralih bulan mesti meragam..mama harap aina tak mcm tu.. aina budak baik kan..hiiihi..selalu je phm n dgr ckp mama ngan abah..
Ape2pun kita tunggu ye..hari isnin nanti, tengok berat aina dh berapa..hihhi..sayang aina muah!

Monday, April 12, 2010

Aina sayang..

Hari ini..12.04.2010 aina ke klinik untuk bulan yang ketiga..waahh syg mama baik je waktu timbang..tak nangis pun..camtu la syg mama kan..hermm..berat aina dh naik lagi..sekarang dah 5.1kg..dh makin berat..mama pun xlarat nak dukung selalu..sb tu kalau g jln2 abah aina yang bawak heheheh...hermm..aina ade selsema sikit n kdg2 mlm2 dia slalu batuk..nurse tye nk jumpa doktor tak..klau blh mmg mama nk bwk cyg gi jumpa doktor tapi hari ni dah tak sempat..sb org ramai sgt..jam dh dekat kul 4ptg..so esok la mama bwk aina g jumpa doktor ye cyg..harap2 aina xde pe2 la..takut gak bile dgr org kate baby ni klau batuk xleh biarkan takut nti ade sakit lain..tapi nurse ade ckp dari segi luaran aina mmg npk sihat..Alhamdulillah..harap2 xd pe2 lah n sihat semuanya..Amin..

Saturday, April 10, 2010

sayang anak mama..

Aina Atiqah Insyirah.. nama yang diberi..dilahirkan di hospital umum sarawak pada pukul 3.20pm dengan berat 2.66kg..Insyirah terpaksa di bawa ke nursery buat sementara waktu dan aku hanya dapat melihatnya pada pukul 12.30 tgh malam apabila nurse membawanya kepadaku untuk mengesahkan tag yang dipakaikan di kaki kanannya..
Hanya seketika aku dapat melihat Insyirah kerana nurse kembali membawanya ke nursery untuk memberi ruang kepadaku untuk tidur dan berehat setelah seharian menahan sakit di 'ceaser'.
Esoknya, seawal jam 8pg Insyirah telah dihantar kepadaku setelah dimandikan..aku memberinya susu dan sejak itu lah aku sedar bahawa diriku kini telah bergelar seorang ibu..aku juga sedar adalah menjadi tanggungjawabku untuk mengasuh dan mendidik Insyirah menjadi insan yang berguna di kemudian hari.
Hari2 yang berlalu penuh dengan dugaan namun aku tetap tabah demimu wahai permataku..aku begitu gembira melihat perkembangan dirimu..pada umur 1 bln beratmu telah meningkat kepada 3.7kg dan pada umur 2 bln ia meningkat lagi menjadi 4.6kg..kini usiamu genap 3bln pada 4 April 2010 yang lalu dan aku hanya akan mengetahui berat seterusnya pada 12.4.2010 iaitu pada hari Isnin nanti.
Ya Allah..aku bermohon kepadaMu agar memberiku kekuatan dalam apa jua rintangan yang aku hadapi..melindungi keluargaku dari segala yang tidak diingini dan sesungguhnya Engkau maha mengetahui atas tiap2 sesuatu..maha pemurah lagi maha mengasihani..Amin..

Friday, April 9, 2010

Insyirah Buah Hati Ku..

Tanggal 04 Jan 2010 lahirnya permata yang tidak ternilai bagiku..aku bersyukur kepadaMu Ya Allah kerana mengurniakan permata ini kepadaku..bagiku ini pengalaman paling manis dalam hidupku..
Terlalu banyak dugaan yang terpaksa aku tempuhi demimu permataku..namun aku pasrah dan terus bersabar kerana ini adalah satu ujian bagiku..aku kan terus bersabar untuk membesarkanmu dan mendidikmu demi melihatmu menjadi seorang insan yang berguna..
Kini, usiamu meningkat lagi ke bln yg ke3..setiap hari akan ku pastikan perkembanganmu akan terus diuji dan dirangsang agar dikau sentiasa bersedia untuk berhadapan dengan persekitaranmu..hari demi hari dirimu akan terus ku sayangi, ku rindui dan ku lindungi..
Insyirah dikau lah buah hatiku..dulu kini dan selamanya...